Monday, 7 March 2016

Nur Safiyyah Addeena turns 2!

time flies!

sedar tak sedar, my first born baby dah pun berumur 2 tahun!

hehe

rasanya macam baru je lahirkan Fya dekat labour room Prince Court on 21 Jan 2014

actually kak Isma tak plan pun nak buat any celebration
even masa Fya 1st birthday pun, kami just beli cake and balloons and celebrate among close family aje

kebetulan pula, kak Isma dan suami memang berniat nak buat doa selamat sikit untuk sama-sama berdoa semoga kelahiran baby kedua ni akan berjalan lancar
baby kedua kami ni expected due date sepatutnya 6 Februari 2016

dan kebetulan juga, my parents and sibling jugak nak buat sedikit kenduri kesyukuran untuk memberkati perjalanan mereka menunaikan umrah on 1 Feb 2016 bersama some of our uncles and aunties.... alhamdulillah ni tahun kedua our family uruskan umrah secara DIY (hehe tapi untuk family members ajeee)

so alang- alang dah plan nak buat kenduri kesyukuran, kami pun plan buat sambutan birthday Safiyyah and Eryna my niece (30 Jan )

a simple do, just with family and close friends!

mama and walid doakan Fya jadi anak yang baik, solehah dan mendapat segala yang terbaik dalam hidup!

dan, semoga kelahiran baby kedua ni akan membawa barakah, mawaddah dan rahmah dalam hidup kami sekeluarga

enjoy the pictures ya!


the food spread - nasi arab from Wadi Dawan di Kampung Dato' Keramat, just nearby our house.

  sebelum kenduri , pagi tu ada kursus umrah utuk 12 jemaah family kami  -so Fya and cousins main-main dulu before potog cake birthdayyy


selepas azan Zuhur dan solat Zuhur berjemaah, kami baca doa selamat untuk semua dulu sebelum potong cake!
 Tu my brother Syafiq, SIL Hani yang jugak parents Eryna, one of our celebrated birthday girl!

 the cakes!


Safiyyah with walid!

 the daddys with babies! Haqqi, Safiyyah and Eryna!


some of my cousins and aunties yang celebrate birthday in Januari jugak!
alhamdulillah..baanyak cake haritu sampai 4 bijikkk


meja tinggi sangat, so walid kena dukung utk ambil gambar!



last pic as a family of 3! sekarang dah 4 hahahah
masa ni kak Isma dah 38 weeks and next weeknya terus dah bersalin..alhamdulillah

til my next entry

xoxo
Isma


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring