Monday, 13 June 2016

Mineral Coffee (Min Kaffe) dan Garlic Tablet - bantu masalah gastrik

assalamualaikum semua

hari ni Isma nak cerita sikit tentang 2 produk mampu milik yang memang famous dan viral !
viral produk ni bukan bermusim tau..dah hampir 2 -3 tahun pun masih crazy lagi demam nya

kalau uols nak cari kat social media, boleh la guna hashtag #SetKempisPerut
kemain lagi kan hashtagnya hahah

tapi memang 80% customer amalkan Min Kaffe ni untuk bantu kempiskan perut dan turunkan berat badan punnn..

disamping tu kita kombo kan dengan best selling Garlic Tablet ni - yang memang helps  a lot untuk pecahkan kolesterol, dan kawal masalah gastrik

sempena Ramadhan ni, memang Isma nak fokuskan tentang masalah gastrik ni lah kan
sebab Isma sendiri penghidap gastrik teruk yang sampai kena injection tau

uols tahu tak serba sedikit info tentang Gastritis ni? okay kita sama-sama belajar sikit ya :)

Apakah Gastritis Dan Punca Yang Menyebabkan Gastrik


Gastritis ialah radang pada lapisan perut. Ada beberapa punca yang menyebabkan gastrik. Yang paling selalu ialah disebabkan oleh:

1. Jangkitan bakteria Helicobacter pylori yang menyebabkan ulser pada perut.

2. Penyakit autoimmune.

3. Aliran semula cecair hempedu ke dalam perut.

4. Penggunaan ubat anti keradangan (NSAIDs) dalam tempoh yang lama, seperti ibuprofen.

5. Dalam sesetengah kes, lapisan perut seolah-olah ‘dimakan’ menyebabkan terjadinya peptic ulcers pada perut ataupun pada usus kecil.



Punca Jangkitan

Boleh disebabkan oleh:

Bakteria (selalunya Helicobacter pylori)
Virus (termasuk virus herpes simplex)
Parasit
Jangkitan kulat/ fungus


Punca Keradangan

Boleh disebabkan oleh:

Penggunaan jangka panjang ubat non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs), seperti ibuprofen (Advil, Motrin) atau naproxen (Aleve).
Penggunaan alkohol.
Menghisap rokok.
Muntah kronik.
Kopi dan minuman berasid.
Terlalu banyak asid perut (antaranya berpunca daripada tekanan/ stress).
Makan atau minum bahan peluntur atau pemusnah seperti racun.


Sebab lain yang jadi punca gastrik tapi jarang berlaku ialah:

Penyakit sistemik seperti penyakit Crohn’s
Sarcoidosis


Gastritis boleh berlaku secara mengejut (acute gastritis) ataupun secara berperingkat-peringkat (chronic gastritis). Dalam kebanyakan kes, gastritis tak merosakkan lapisan perut secara kekal.



Simptom-Simptom Dan Tanda-Tanda Serangan Gastrik


Antara simptom gastrik yang paling biasa dialami ialah ketidakselesaan dan sakit perut. Tanda-tanda lain ialah:

Ketidakhadaman (dyspepsia)
Sakit ulu hati
Sakit bahagian abdomen
Sendawa
Hilang selera makan
Rasa loya
Muntah, darah ataupun bahan yang kelihatan seperti kopi yang dikisar
Najis berwarna gelap

takut pulak kan bila baca pasal Gastrik ni?

okay, jom kita tengok, apa key ingredients dalam Mineral Coffee aka Min Kaffe ni yang
Apa itu Kopi Garam Buluh atau pun juga dikenali sebagai Mineral Coffee or Min Kaffe

Aroma istimewa Hai-O Mineral Kopi berasal daripada bijian Kopi Robusta dan Garam Buluh Organik semulajadi dari Korea yang meningkatkan nilai nutrisi kopi ini. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti Magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan Kalsium.


Apa keistimewaan Mineral Coffee sehingga stok kopi selalu 'SOLD OUT'

pada Isma, istimewanya Min Kaffe yg tak ada pada kopi lain kat luar sana ialah kandungan GARAM BULUH!
So , apa benefit nya kalau minum Min Kaffe ni?


  • ANTIPENUAAN - agen antioksida yang baik.
  • MENGAWAL PH BADAN, boleh menuetralkan toksin berasid dengan cepat seperti asid urik,gula dalam darah,kolestrol dan lain-lain.
  • MENCEGAH dan MERAWAT penyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggan, kencing manis, migraine, kanser dan lain-lain masalah kesihatan.
  • MEMBAIKI MASALAH SISTEM PENGHADAMAN seperti gastrik, ulser perut, masalah usus,buasir sembelit, juga sebagai diet yang ekonomi.
  • Mempunyai kesan DETOKSIFIKASI.
  • Melegakan masalah ALAHAN, pigmentasi dan lain-lain masalah kulit.
  • Memberi TENAGA dan juga kualiti KESIHATAN YANG BAIK kepada badan.



Sedikit perkongsian maklumat tentang Magnesium...
” kandungan Magnesium yg rendah dalam darah menjadi petanda seseorang mudah mendapat darah tinggi dan masalah jantung“…dan bagi “pesakit kencing manis pula…mereka memerlukan lebih banyak Magnesium kerana Magnesium bekerja bersama sama dengan insulin. Magnesium diperlukan bagi membolehkan Glukosa masuk dalam sel untuk diuraikan kpd tenaga. Bagi pengidap kencing manis, tubuh badan mereka tidak mampu mengangkut Glukosa ke dalam sel tubuh. Akibatnya Glukosa tertinggal dalam darah. Glukosa yg tertinggal dlm darah ni menjadikan tubuh lesu kerana gula tidak dapat ditukar kpd tenaga..maka kehadiran Magnesium amatlah penting“…


apa pula kebaikan GARLIC TABLET ni?

Hai-O Garlic Tablet adalah pati daripada kandungan aktif bawang putih dikeluarkan melalui satu proses teknologi di mana nilai pemakanan dipertingkatkan serta rasa pedas dan bau semulajadi dibuang,

Setiap tablet mengandungi 100% serbuk bawang putih.

Tidak mendatangkan kepedihan kepada mukosa gastrik serta mudah diserap oleh usus kecil.

Ia sesuai untuk semua golongan usia sama ada lelaki atau perempuan


Jom tengok Antara kebaikan Garlic Tablet... 


  • Baik pulih fungsi hati untuk menyingkirkan toksik
  • Mencegah mutasi sel
  • Membantu menyelaras insulin
  • Melegakan keradangan 
  • Membasmi kuman
  • Menurunkan lemak darah dan kolesterol
  • Melambatkan penuaan / anti oksidan
  • Mencegah arthritis
  • Melawaskan penghadaman dan membuka selera
  • Melegakan perut kembung dan ulser peptik


Bawang putih telah digunakan dari zaman purba untuk merawat pelbagai jenis penyakit, seperti: 

1. Hipertensi / tekanan darah tinggi
2. sakit kepala
3. Asma
4. Bronkhitis
5. Keputihan
6. Masalah haid / menstruasi
7. Migrain
8. Perut kembung
9. Bisul
10. Selsema
11. Angin dalam badan
12. Mengatasi alergi dll lagi
13. Masalah penghadaman / sembelit

 Sesiapa yang dah pernah makan pil garlic ni mesti tahu selalu nya lepas makan ada bau dan rasa yang kekal dalam mulut. Customer Isma pun pernah makan brand lain dan memang bau dan rasakuat tu buat kita rasa tak selesa dan terfikir sama ada orang lain ada bau juga ke? haha.. Tapi istimewanya Hai-O Garlic Tablet ni lepas makan tak ada bau dan rasa dalam mulut, tu yang best. Dan die takkan dissolve dalam air, cuma akan dissolve bila kena asid perut. That's why, mmg elok untuk yang ada masalah gastrik tuhhhh. 

 Harga pun sangat berpatutan dengan nilai nutrisi bawang putih ni.

now Isma nak kongsikan pula, testimoni dari customers kami yang amalkan set kempis perut ni!










Harga BERBALOI-BALOI:

1 bottle GARLIC TABLET 80 biji RM44
1 kotak Min Kaffe (Mineral Coffee)
20 sachet RM33
Beli secara KOMBO  pada harga RM75

CARA PENGAMBILAN:
Generally 2 tablet garlic pagi dan petang
bersama secawan Min Kaffe
(untuk yang nak turunkan kolesterol atau berat badan, Isma akan consult secara personal cara pengambilan untuk anda dapat result yg optimum!)

Boleh Whatsapp Isma untuk order ya!
ISMA 019 339 3340

xoxo
Isma





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring