Thursday, 12 October 2017

Free Honeymoon to Gold Coast Australia (Winter 2017)

Salah satu Wins personal Isma jugak untuk tahun 2017 - belanja my husband honeymoon 5 star percuma ke Gold Coast Australia!

Gambar ni..kami bergerak dari jetty di Brisbane menuju ke pulau persendirian, Moreton Island! approximately 75 minit je naik ferry😍
And dekat Moreton Island, kami stay di Tanggalooma Bay...memang view die MashaAllah! 



Laut turquoise, clear n sejuk (hehe sebab winter tauuu)
Nampak matahari memancar kan? Actually matahari masih panas walaupun winter ! Gambar2 cantik yang Isma ada ni..thanks to TLC , kami ada professional photographer yg capture moment2 manis dan indah bersama...

I would say...a truly memorable vacation / honeymoon!
Tak stress fikir pasal belanja...barulah boleh nikmati hasil ciptaan Allah !


#TLCinGoldCoast
#CDMIsmalinaIshak
#TotallyAwesomeTuesday

Motivation Quote: Bersusah dulu sekarang!

Morning!


I love this quote! Sebab, nak berjaya, nak dapat capai sesuatu GOAL, kita mesti korbankan rasa penat, rasa letih, rasa nak rehat, rasa malas, rasa mengantuk... and HUSTLE!

Isma ingat masa mula-mula berniaga part time - kena sacrifice waktu malam lepas kerja untuk pergi fitting client PB. Tak dapatlah tengok TV, tengok drama.

Kalau weekend, spend masa pulak training team untuk pandaikan mereka. On the job training pulak utk make sure mereka bagi servis terbaik untuk client mereka. Tak dapatlah nak tiap weekend window shopping, jalan2 saja. I usually selit2 shopping kat mall bila i ada appointments.

Memang sacrifice sikit - but what did i get? Alhamdulillah, walaupun baru mula berniaga sambil bekerja, tak kurang gaji ke-2 dengan biz PB ni mesti 4-5 angka ; TAK PERNAH PUTUS!

Worth the sacrifice? YES! Dapat apa pun balik kerja tengok TV, weekend jala2 habiskan duit...kepuasan sementara je tuuu

And now as time goes on, my business is getting easier. Training mostly online, I am now a fulltime entrepreneur hasil I sacrifice masa sewaktu awal2 berniaga. Demand Premium Beautiful tak henti masuk dari Social Media and Blog.

KEY: BUAT APA YANG KITA TAK SUKA.
Success does not come from comfort zone!

#CDMIsmalinaIshak
#TLCBizMentor
#TopLeadersCircle

Tuesday, 10 October 2017

IKHTIAR UNTUK GANGGUAN JIN & SIHIR



Salam Jumaat semua!
Every week, hari Khamis, Isma try my best untuk ke kelas tafseer Al-Quran bersama ustazah Dr Fatma Az-Zahra
Isma suka nak kongsikan ilmu yang kami dapat minggu ni.


IKHTIAR UNTUK MENGUBATI GANGGUAN JIN
--------------
Al-Fatihah
Al-Baqarah 1-5
Al- Baqarah 163-164
Al-Baqarah 255-257
Al-Baqarah 285-286
Al-Imran 18-19
Al-A'raf 54-56
Al-Ahqaf 29-32
Al-Mukminum 115-118
As-Saaffat 1-10
Ar- Rahman 33-36
Al-Hasyru 21-24
Al-Jinn 1-15
Al-Ikhlas, Al-Falaq, An-Nas
Letak tangan atas kepala ,didepan muka ada sebotol air. Baca Ayat2 ni.
Amalkan 41 hari. 
Air tersebut minum sikit2 dari pagi sampai maghrib.
Buat dengan keyakinan Allah akan sembuhkan.
Jika 41 hari tak sembuh- then most probably itu SIHIR.



IKHTIAR AMALAN AYAT AL-QURAN UNTUK SEMBUHKAN GANGGUAN SIHIR
---------------
7 helai daun bidara, giling atau tumbuk. Tak boleh blend ye.
Sambil tumbuk, baca:
Al-Fatihah
3 qul
Yasin
If gangguan sihir melibatkan suami isteri - hubungan panas baran, asyik gaduh, tak boleh bersama.
Tambahan baca Surah Al-Baqarah Ayat 102
Campurkan hasil tumbuk daun bidara tu dengan air.
Minum 3 teguk. Kalau pasangan nak cooperate - die pun minum 3 teguk
ambil 1 gayung untuk basahkan kepala sampai seluruh badan.
Then, atas ubun-ubun, baca ayat ni:
Yunus 81-82
Al-A'raf 117-122
Taha 69
An-Nisa 76
Buat 21-41 hari. Always dengan keyakinan Allah bagi kesembuhan.
------------------
Ustazah pesan, gangguan jin atau sihir ni sometimes Allah hantar supaya kita ingat balik Allah, rapat balik dengan Al-Quran.
So it's actually a blessing.
Semoga dengan sedikit ilmu ni..kita dapat konsisten baca Al-Quran dan sekiranya ada antara yg membaca ni sakit- Isma doakan Allah beri anda kesembuhan secepatnya!
Aminn.
Like , Share & Comment jika bermanfaat ❤
#CDMIsmalinaIshak
#PremiumBeautiful
#TLCBizCoach
#TopLeadersCircle
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring