Wednesday, 28 November 2018

Promo Akhir Tahun Premium Beautiful 2018/2019!

Salam Semua!


Sempena dengan Maulidur Rasul dan juga Cuti Sekolah nak bermula (maknanya dah nak dekat Year End Sales๐Ÿคฉ)

Isma tahu ramai dari kalangan anda yang memang tengah mencari Premium Beautiful kan? Ataupun nak beli lagi satu Long Girdle ke...

Now Isma buat PROMO TAK MASUK AKAL PUNYAAA

boleh dapat Long Girdle Premium  Beautiful (Classic/ Elegance) at a *Special Price* + Free Gift๐Ÿ›๐Ÿ›

Thennn..another GREAT DEAL..dapat pulak beli steam generator iron yg harga 4 angka jadi almost half price!

Untung banyak deknonnn..serious ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š badan cantik dapat utk tahun baru...nak uruskan kain baju pun lagi senang dengan steam iron baru!

Cepat grab this PROMO tauu..while stock last saja๐Ÿคฉ

http://PremiumBeautifulIsma.wasap.my

#PremiumBeautifulPromo
#GirdleKahwin
#KorsetKahwin
#SetBerpantang
#PBCorset

Thursday, 15 November 2018

KERAP TERKUCIL, SAKIT KAT ARI-ARI,SELALU BASAH KAT "SITU"?


Uii paling tak selesa kan simptom-simptom kat atas tuuuu (Pelvic Organ Prolapse)
Yelah, dahla kita ragu-ragu kebersihan diri kita, kadang bauan pun kurang enak, nak solat pun asyik nak kena bersihkan sentiasa ๐Ÿ˜”

Bidan2 selalu cakap, masa pantang ikat bengkung ketat2 sampai lutut kalo bolehhh
lepas pantang pakai girdle, boleh angkat peranakan hanggg
Dulu kak Isma pun tertanya2, kenapa pulak pakai girdle boleh elakkan simptom2 niii?

Rupanya sahabat doktor bagi tau..
organ bahagian bawah kita ni, di tampung oleh pelvic floor muscle je.
Muscle tu, kalau elok fungsinya, dia akan tetapkan organ pundi kencing, rahim dan usus.

gethuuu kak isma dah bleh jadi doktor keeehhh ahhaha

masalah jadi, bila muscle tu dah tak kuat (die kat tepi peha celah kelangkang tuuu)....thats why organ kita boleh jatuhhhh
tu yg jadi tombongggg (rahim jatuh sampai keluar kat lubang situuu)
itu jugak yang jadi basah, dan kerap terkucil...sebab bila rahim jatuh, die akan menekan tempat pundi kencing, jadi stress kat situuuu๐Ÿ˜ซ
ada org panggil kencing tak lawasss..tapi sebenarnyaa sbb muscle kita dah tak kuat jeee
apsal jadi macam tu?
kadang sebab beranakkk, kite dah overstretch overuse muscle tuuu
kadang sebab faktor umur dan hormon, muscle jd relax dan terus lemahhh

ada 2 cara secara perubatan nak baiki masalah ni.
1/ pembedahan
2/ kegel exercise - ada org panggil senaman kemuuttt

so macam mana pakai girdle boleh bantu?
alhamdulillah, pakai girdle ni bukan menekan mana2 organ punnn
die bagi support ala-ala macam pelvic floor muscle kita masih berfungsi dengan baik
kira ada mebda nak tampung, dan letakkan organ kat tempat masing- kat rumah die ☺️
jangan masuk dirumah orang naaa

sambil tu kita latih muscle kita dengan latihan kegel ...
so takdelah simptom2 tu berlanjutan ye dakkkk

nak girdle yang selesa...WAJIB PAKAI LONG GIRDLE PREMIUM BEAUTIFUL!
Syok sedap kemas perut tak bunchitttt and bantu jaga organ2 penting kitaaa



Long girdle Premium Beautiful boleh didapati segera dihttp://ismalina.wasap.my/
Ismalina Ishak, Your PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring